>   > 

360°-video maken in 3D

De 360 graden video is dé filmtrend van nu. Door een ruimte of gebeurtenis in 360 graden te filmen, kunnen kijkers als het ware ín de film stappen en om zich heen kijken, net zoals ze in het echt zouden doen. Een 360 graden-film in 3D is helemaal levensecht en onvergetelijk.

Hoe werkt een 360 graden video?

Om een 360° film te maken gebruiken we een camera met meerdere lenzen, zodat vanuit een vast standpunt alle perspectieven in beeld komen. De camera kan ook een route afleggen of vanuit meerdere standpunten filmen. We helpen je bij het bedenken van de juiste invalshoek en het maken van een script.

360°-video in 3D

Wat onze installatie uniek maakt, is dat we filmen in 3D. We maken dus niet één maar twee films, voor elk oog een andere film. Dit geeft diepte en maakt de film nog echter. Je kent het verschil waarschijnlijk van de bioscoop. In 3D komen de beelden op je af, in 360° komen ze van alle kanten.

Een 360°-video afspelen

Een 360 graden video bekijk je niet op een gewoon scherm. Je gebruikt een virtual reality-bril als de Oculus Rift, een HoMiDo of het goedkopere alternatief: een Google Cardboard waar je je smartphone instopt. Zo’n bril schermt je blikveld af en registreert je hoofdbewegingen zodat duidelijk is wanneer je in de virtuele wereld of 360° film om je heen kijkt.  

Bedrijfsfilms & andere toepassingen

Er zijn tal van situaties waarin een 360° film toegevoegde waarde heeft. Denk aan:
  • makelaars die potentiële kopers (virtueel) door een woning kunnen rondleiden
  • simulaties van bijvoorbeeld een vlucht of autorit, om mensen te leren vliegen of rijden 
  • de behandeling van een fobie door een psycholoog
  • reisbureaus die een beeld willen geven van de vakantiebestemming
  • winkels die bezoekers online laten shoppen
  • fabrieken of bedrijven die een proces willen laten zien

Neem contact met ons op