Pers op pad met Google Glass in Noord-Limburg

Verslaggevers van Omroep Venlo en de Volkskrant met fietstocht Google Glass in Noord-LimburgIn Noord-Limburg kunnen toeristen vanaf dit najaar met Google Glass mooie fiets- en wandeltochten maken. De regio is de eerste in Nederland die de slimme bril als gids inzet. Bijzonder, vond ook de pers, die vandaag de Glass Guide mocht uitproberen! 

Google Glass als toeristische gids 

Glass Guide is een project van Liefde voor Limburg, de organisatie die de toeristische promotie voor Noord-Limburg en Leudal verzorgt. Jaren nadat Liefde voor Limburg als een van de eerste organisaties i-punten inzette om toeristen op een vernieuwende manier van informatie te voorzien, is het vandaag de Google Glass die opzien baart. Het decor voor de gloednieuwe applicatie is Arcen. Een vriendelijk, historisch dorpje dat vandaag kan rekenen op aandacht van zowel regionale als landelijke pers. 

Van Omroep Venlo tot BNN 

Tijdens een korte fietstocht maken de verslaggevers kennis met de Glass Guide. Onderweg passeren ze zes bezienswaardigheden. Startpunt is het Raadhuisplein dat op de Glass getoond wordt zoals het er vóór de Tweede Wereldoorlog uitzag. Bij de ruïne van de Schanstoren, prachtig gelegen aan de Maas, toont de Glass een reconstructie van de toren uit de 15e eeuw. ‘Hier voegt de bril echt iets toe,’ zegt onze Glass-expert Ruben van Waalwijk tegen de verslaggever van L1. ‘Het contrast tussen heden en verleden is hier heel groot.’ 

Ook verslaggevers van BNN, de NOS, de Telegraaf en de Volkskrant leggen de route af. Via natuurgebied Barbara’s Weerd, het Poortgebouw van Kasteel Arcen en het voorplein van het kasteel naar het eindpunt van de route: Theekoepel Inaborg. 

Google Glass in Arcen Masc Liefde voor Limburg  Masc en Google Glass applicatie Glass Guide Noord-Limburg 

Is Glass Guide de toekomst? 

De pers is nieuwsgierig naar het gebruik van Glass als gids. Zal de doelgroep straks echt met de bril overweg kunnen? Leidt het projectieschermpje niet te veel af in het verkeer? En is het wel ethisch dat je ongemerkt foto’s en filmpjes kunt maken? ‘Dit is een pilot,’ benadrukt Carla Smits van Liefde voor Limburg. ‘We gaan dit prototype verder ontwikkelen en streven ernaar de Glass Guide in najaar 2014 aan te bieden aan toeristen in de regio.’ Nog een paar maanden wachten dus. En dan kan ook jij met een Google Glass flaneren langs de Maas. 

Meer over dit project? 

Weten hoe het project Glass Guide eruit ziet? Op Glassguide.nl vind je de ins en outs en mooi fotomateriaal. Glass Guide is een samenwerking van Liefde voor Limburg en Take Two (concept), Masc (techniek) en Bliss Media (pers). Natuurlijk vertellen wij je als maker van de applicatie ook graag meer: contact

Wat zegt de pers? 

De komende dagen verschijnen de verslagen van de pers on- en offline. Hier alvast het radioverslag van Omroep L1 (deel 1: Liefde voor Limburg) en (deel 2: Ruben van Masc).

Masc staat Omroep L1 te woord over Google Glass in Noord-Limburg (Glass Guide) Omroep L1 vraagt toeriste naar kennis van Google Glass als Glass Guide in Arcen