Google Glass App voor hulp op afstand

Masc heeft een applicatie ontwikkeld die hulp op afstand via Google Glass mogelijk maakt. Door een fotostream kun je live via internet meekijken vanuit de Google Glass. Een ideale applicatie voor in de zorg, industrie en alle andere omgevingen waarbij hulp op afstand een belangrijke rol kan spelen.

Online meekijken via Google Glass

Het idee van de applicatie is zeer eenvoudig: vanaf internet kun je inloggen op een Google Glass en vervolgens live meekijken met de gebruiker. Je ziet precies waar de gebruiker naar kijkt en kunt hem of haar instructies geven.

Goede ontvangst dankzij 4G

Onlangs testten we de hulp-op-afstand-app voor het eerst. Een persoon achter een laptop was via internet ingelogd op een Google Glass en kon de drager van de bril zo volgen. De drager kreeg vooraf twee opdrachten, die hij samen met de persoon achter de laptop succesvol uitvoerde. Doordat de applicatie ook via 4G werkt, is hij niet afhankelijk van internetverbindingen op verschillende locaties. De live verbinding bleef zelfs op lastige locaties zoals parkeergarages stabiel!

Printscreen van een actieve fotostream in een parkeergarage (-1)

Zorgverlening op afstand

We zien in de zorg mooie mogelijkheden voor de hulp-op-afstand-app. Zo kunnen cliënten die (deels) zelfstandig leven op afstand ondersteuning krijgen van hulpverleners. Bijvoorbeeld bij het innemen van de juiste medicijnen, het doen van boodschappen of het sorteren van de was.


Een cliënt doet boodschappen in een supermarkt en krijgt hulp op afstand van zijn begeleider

Omdat de Google Glass als een gewone bril kan worden gedragen, heeft de cliënt zijn handen vrij bij het uitvoeren van de handelingen. Zo kan hij de instructies direct opvolgen en is de hulpverlener direct in staat te controleren of de handelingen correct worden uitgevoerd.

Lees ook: Google Glass-sessie denktank cliënten Pluryn

Support op afstand

Ook in de industrie is de hulp-op-afstand-app geschikt voor diverse toepassingen. Zo zou een monteur via Google Glass een meer ervaren monteur kunnen laten inbellen. De ervaren monteur kan vervolgens op afstand de monteur met de Google Glass begeleiden. Werkzaamheden worden zo efficiënter verricht.


Zo zou meekijken op afstand er voor een monteur uit kunnen zien (bron foto: Fabricatingandmetalworking.com)

Hulp-op-afstand-app iets voor jouw organisatie?

Wil jij graag aan de slag met hulp op afstand via Google Glass? Heb je aanvullende vragen over de app of wil je graag een gratis demonstratie? Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op