HoMiDo: een betaalbare virtual reality-bril

We hebben leuk nieuw speelgoed! De HoMiDo. Deze virtual reality-bril is de luxe variant van de Google Cardboard. Hij is zeer betaalbaar (nog geen 70 euro), gemaakt van kunststof en heeft verstelbare lenzen zodat het bekijken van 360˚-video’s een waar genoegen wordt. Je gebruikt je telefoon om video’s en games af te spelen.


Kenmerken van de HoMiDo

De HoMiDo is in Frankrijk ontwikkeld en sinds halverwege 2014 op de markt. Je gebruikt de bril om video’s op je smartphone af te spelen. Met een elastiek zet je de bril stevig op je hoofd zodat je vrijuit kunt rondkijken in de virtuele wereld. 

Met een app als VRSE (Android) (iOS) kun je allerlei filmpjes in 360˚ en vaak ook nog in 3D bekijken. Eén van onze favorieten: in een helikopter boven Manhattan vliegen (dat voel je in je buik). HoMiDo vs. Google Cardboard

Google Cardboards zijn uitstekend voor een paar keer gebruiken en om kennis te maken met virtual reality. Je schuift je telefoon in de bril en kunt dan een animatie of video bekijken. Een Cardboard kost ongeveer een tientje en is perfect voor promotiedoeleinden (bijvoorbeeld bij een beurs of evenement). Nadeel is dat je de lenzen niet kunt verstellen waardoor het beeld niet voor iedereen optimaal is. Ook gaat de Cardboard maar beperkte tijd mee en moet je hem zelf voor je ogen houden waardoor de echte onderdompeling in een virtuele wereld uitblijft.

HoMiDo vs. Oculus Rift

De HoMiDo onderscheidt zich van een geavanceerdere virtual reality-bril als de Oculus Rift op voornamelijk drie punten:
  • De resolutie van de Oculus is veel hoger omdat de bril twee kleine computerschermpjes bevat, die gekoppeld zijn aan een pc. Je ziet dus veel scherper dan op je mobiele telefoon.
  • De applicaties voor de Oculus draai je op een pc, waardoor ze veel uitgebreider kunnen zijn. Je begeeft je in complete gamewerelden, iets waar een mobiele telefoon de capaciteit niet voor heeft.
  • De positionering van de Oculus is veel nauwkeuriger. Niet alleen zit er een gyroscoop in de bril zodat je hoofdbewegingen scherp geregistreerd worden, ook zit er een camera op de monitor waar je met de Oculus voor staat of zit, die lichaamsbewegingen grofweg registreert. Beweeg je omlaag, dan verandert het perspectief dus ook.

Een keertje uitproberen?

Test de HoMiBo een keer tijdens de VrijMiBo op ons kantoor (kun je er meteen een biertje bij drinken en na afloop een potje tafelvoetballen). Op een andere dag of tijd mag natuurlijk ook.