Eerste Masc innovatiesessie groot succes!

Dinsdag 11 februari organiseerde Masc haar eerste innovatiesessie voor opdrachtgevers. Tijdens de sessie stonden verschillende wearable technologies centraal, in het bijzonder Google Glass. Na een uitgebreide demonstratie van de Glass was het aan de deelnemers te brainstormen over toepassingsmogelijkheden. Met succes: deelnemers waren laaiend enthousiast en kwamen samen tot concrete toepassingsmogelijkheden voor het bedrijfsleven.

Nieuwe technologieën 

De innovatiesessie begon met introductie van verschillende nieuwe technologieën. Hierbij kwamen de slimme vork, de 3D-printer en de Looqi aan bod. De Looqi is een bandje die je van afstand kunt volgen door middel van GPS. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld je kinderen niet wilt kwijtraken, je fiets of je echtgenote.

Google Glass

Nadat de nieuwe technologieën waren geïntroduceerd, was het tijd om verder in te gaan op Google Glass. Rob deelde zijn Glass-ervaringen met de deelnemers: “De afgelopen drie maanden waren voor mij een ware rollercoaster, nooit verwacht dat Google Glass zoveel aandacht zou trekken.” Naast de functionele aspecten van de Glass denkt Rob dat de Glass voorlopig vooral voor marketing- en pr-doeleinden geschikt is: “Begin liever gisteren nog met activiteiten rondom Google Glass. Voorbeelden tonen aan dat je als bedrijf met relatief lage kosten veel publiciteit kan genereren. Concept is king.”

Masc innovatiesessie

Toepassingsmogelijkheden Google Glass

Nadat de deelnemers tijdens de pauze de Glass zelf konden uittesten, was het tijd om toepassingsmogelijkheden van Google Glass te bespreken. Zo is het mogelijk om via Google Glass live mee te kijken met medewerkers. Medewerkers kunnen hierdoor op afstand worden begeleid bij werkzaamheden waarbij ondersteuning van gekwalificeerd personeel gewenst is.

Tot slot was werd besproken hoe Google Glass ingezet kan worden bij de organisaties waar de deelnemers voor werken. Hier kwamen leuke ideeën uit voort: “Pluryn zet Google Glass in voor extramurale zorg”, “Brink’s vangt boeven eerder dankzij Google Glass” en de eigenaar van een datacentre zag zeker kansen om engineers in de toekomst te gaan voorzien van een Google Glass.

Masc innovatiesessie bijwonen?

De eerste innovatiesessie was een groot succes. Deelnemers waren zeer te spreken over de opzet en de interactiviteit. De samenstelling van de groep deelnemers werkte bovendien het goed; vanuit verschillende branches was expertise aanwezig waardoor deelnemers elkaar konden aanvullen op bepaalde kennisgebieden.

De volgende innovatiesessie is alweer gepland: woensdag 2 april 2014

Wil jij de volgende Masc innovatiesessie bijwonen? Neem dan contact met ons op!