Google Glass gaat de volgende fase in

Als we de pers afgelopen week moesten geloven, stopt Google met Google Glass. Niets is echter minder waar. Sterker nog: Google intensiveert de ontwikkeling van Glass. De bril krijgt een eigen divisie binnen Google die aan een nieuwe consumentenversie gaat werken.

Google Glass krijgt een eigen afdeling bij Google

Google Glass gaat zelfstandig verder als afdeling. Dat maakte Google op donderdag 15 januari bekend. Het Explorer-programma, waarbij iedereen de Glass kon aanschaffen om te testen, wordt voor een deel stopgezet. Google Glass is daarmee niet langer een onderdeel van de Research & Development-afdeling Google X. Bedrijven kunnen echter nog steeds bij Google terecht om de bril voor zakelijke doeleinden in te zetten. Als nieuwe topman van de Google Glass-afdeling wordt Tony Fadell aangesteld, ontwerper en geestelijke vader van de iPod.

 

Google: "We are graduating from Google[x] labs. [..] We are moving from concept to reality."

 

Van prototype naar volwaardig product

Het innovatieve Glass Explorer-programma van de afgelopen jaren, hield het volgende in: mensen en bedrijven die interesse hadden in Glass, zogenaamde ‘explorers’, konden de bril voor 1500 dollar kopen om apps en software voor Google Glass te ontwikkelen en Google te voorzien van feedback.

Google Glass was een prototype: Google heeft de slimme bril dus nog niet als consumentenproduct uitgebracht. Google is daar bij de start van het Explorer-programma altijd duidelijk over geweest.
Doel van het programma was: (apps) testen, uitproberen en vooral feedback verzamelen voor een nieuwe consumentenversie. Nu deze informatie binnen is, breekt er een nieuwe fase aan.

Wat kunnen bedrijven van Glass verwachten?

Google stopt niet met Glass maar stopt wel met het testen van het prototype. Vermoedelijk is in de afgelopen twee jaar genoeg feedback verzameld. Bestaande Explorers kunnen de Google Glass echter gewoon blijven gebruiken en de garantie blijft staan. Ook het Glass at Work-programma blijft actief: met dit zakelijke platform wil Google bedrijven blijven ondersteunen bij de inzet van Glass voor zakelijke doeleinden. Bent u als ondernemers dus bezig met innovatieve toepassingen voor Glass, dan komen deze niet in gevaar.

Google: "Glass at Work has been growing and we’re seeing incredible developments with Glass in the workplace."

 

7 veranderingen bij Google Glass samengevat

Wat verandert er nu wel en niet?

  1. Het zakelijke platform Glass at Work blijft bestaan.
  2. Google stopt met het Explorer-programma en de verkoop van Glass als prototype aan consumenten.
  3. Google Glass krijgt een eigen afdeling op het hoofdkantoor van Google.
  4. Tony Fadell krijgt de leiding over Glass, de man die ook de iPod en de Nest op de markt introduceerde.
  5. Google werkt aan nieuwe Glass-versies die geschikt zijn voor consumenten en de zakelijke markt.
  6. Google is samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met designpartijen.
  7. De releasedatum is vooralsnog onbekend, het streven is 2015.

Zie ook: Google's Blog over Google Glass

Met dank aan: Android Planet

Vragen over Google Glass?

Onze specialisten staan je graag te woord. Aarzel niet en neem contact met ons op.

Neem contact met ons op