Google publiceert lijst met fabels over Google Glass

Google Glass is officieel nog niet verkrijgbaar maar leidt nu al tot de nodige ophef. Google heeft dit opgemerkt en heeft besloten actie te ondernemen: het Google Glass team heeft een lijst gepubliceerd met de top-10 onwaarheden die rondgaan onder het grote publiek. Google noemt de onwaarheden “verwarrend, verontrustend en vermakelijk”.

Privacy

In de gepubliceerde lijst worden fabels aangehaald die betrekking hebben op privacy vraagstukken: “Of de Google Glass constant filmt? Nee. Google Glass filmt automatisch 10 seconden, het kan eventueel langer maar daar is Google Glass niet voor gemaakt.” “Betekent Google Glass het einde van het tijdperk privacy? Absoluut niet. Er zijn vandaag de dag meer camera's dan ooit te voren. Over tien jaar zullen dat er zelfs nog meer zijn, met of zonder Glass" Aldus Google. 

Leidt Google Glass af?

Veel mensen zien dadelijk Google Glass dragers voor zich die constant naar hun Google Glass display kijken. Hierop reageert Google: “Waar nu iedereen naar beneden kijkt op zijn of haar telefoon, kijken Google Glass dragers vooruit, waardoor ze verbonden blijven met de wereld. Een vooruitgang dus.”

Gezichtsherkenning

Ook de zogenaamde applicatie die aan gezichtsherkenning zou doen, wordt vakkundig door Google naar het rijk der fabelen verwezen: “Wij zullen nooit een soortgelijke applicatie toestaan in de MyGlass store.” Saillaint detail hierbij is dat Google erkent dat een dergelijke applicatie technisch wel haalbaar is.

Google Glass als spionage-apparaat

Een ander onderwerp waar Google scherp op ingaat is Google Glass als surveillance-apparaat: “Als een bedrijf een geheim spionageapparaat zou ontwerpen, dan zouden ze Google Glass overtreffen. Laten we eerlijk zijn: als iemand je stiekem wil opnemen, dan zijn er veel, veel betere camera's beschikbaar dan eentje die je opzichtig op je gezicht draagt en elke keer oplicht als je een spraakcommando geeft of op een knop drukt."

De hele top 10 lijst is te vinden op de Google+ pagina van het Google Glass team.