Nieuwe slimme bril: Microsoft HoloLens

Naast de Google Glass en de Oculus Rift is er weer een nieuwe slimme bril op komst waar wij veel van verwachten: de HoloLens. Gisteren maakte Microsoft bekend dat deze virtualrealitybril nog dit jaar op de markt zal komen. Masc Glassware geeft bedrijven nu al een voorsprong met de inzet van smartglasses.

Wat is de Microsoft HoloLens?

De Microsoft HoloLens is een bril waarop je Windowsscherm wordt geprojecteerd. De bril bevat doorzichtige brillenglazen waarop foto's, videogesprekken, spreadsheets, games - kortom je hele Windowswereld wordt geprojecteerd. Deze beelden worden in de vorm van hologrammen in de echte wereld geïntegreerd. De HoloLens van Microsoft wordt samen met Windows 10 gelanceerd. Naar verwachting zal dit later in 2015 gebeuren.

 

Wat kun je met de Hololens?

Om je een goede indruk te geven wat je met de HoloLens zou kunnen, heeft Microsoft een filmpje gemaakt. De HoloLens maakt het mogelijk je huiskamer virtueel verder in te richten met behulp van computerprogramma's.

Google Glass, Oculus Rift en de HoloLens: wat zijn de verschillen?

Waar je normaal gesproken je e-mailinbox raadpleegt op je computer, kun je met de HoloLens alle inkomende mail projecteren op een vaste plek in je huiskamer. Met handbewegingen kun je vervolgens door je mail bladeren terwijl je op de bank zit. Een verschil tussen de Google Glass en de HoloLens is dat de Google Glass geschikt is voor kleine interacties en de informatie 2D in je gezichtsveld wordt geprojecteerd. De HoloLens is geschikt om hele programma's uit te voeren met je handen, deze worden 3D in je gezichtsveld geprojecteerd. Overeenkomst tussen de Google Glass en de HoloLens is dat je de echte wereld met daarover een virtuele laag ziet. De Oculus Rift is een bril die je volledig afsluit van echte wereld en je een compleet nieuwe wereld laat ervaren.Wat gaat Masc doen met de Microsoft HoloLens?

Momenteel is de HoloLens nog niet beschikbaar. Zodra deze voor developers beschikbaar komt, zal Masc aan de slag gaan met deze nieuwe slimme bril. Heb je al goede ideeën? Of heb je nog aanvullende vragen over deze en andere ontwikkelingen op het gebied van smartglasses? Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op