Je eigen virtuele wereld in een VR-applicatie

Virtual reality is allang niet meer alleen het domein van nerds en gamers. Zo zijn er al toepassingen voor makelaars (rondlopen in een woning die nog niet bestaat), zorginstellingen (bij bestrijding van fobieën) en cultuur (3D-tours door musea). 

4 stappen bij het ontwikkelen van een virtuele wereld

Een 3D-wereld maken kan heel eenvoudig of extreem complex en interactief. De kosten? Van 1.000 tot 250.000 euro. Je zult in elk geval over deze vier vragen moeten nadenken:

Stap 1: Welke locatie bevat jouw 3D-wereld?

Waar komen mensen terecht als ze jouw 3D-wereld binnenstappen? Een ziekenhuis? Een kledingwinkel? Een stad? Dat is de eerste vraag die we je stellen.

Stap 2: Hoe richt je de 3D-wereld in?

Net als een echte ruimte moet ook een virtuele ruimte ingericht worden. En net als in de echte wereld kun je spullen zelf maken of ze kant-en-klaar kopen: zo zijn er online winkels waar je 3D-voorwerpen kunt shoppen. Van auto’s tot pakjes boter en van huisdieren tot subtropische landschappen.

Stap 3: Welke interactie is er tussen gebruiker en 3D-wereld?

Als je langs in de virtuele wereld langs een plantje loopt, moeten de bladeren dan bewegen? Als je door water rijdt, ga je dan langzamer dan op asfalt? Wil je spullen kunnen oppakken en verplaatsen? Dit zijn zomaar wat mogelijkheden wat betreft interactie tussen de 3D-wereld en de bezoekers ervan. Er is op dit vlak heel veel mogelijk: zo kan de wereld reageren op jouw bewegingen maar andersom kan het ook: als je een virtuele koelcel instapt, kan in de ruimte waar je (echt) bent bijvoorbeeld de airco aangaan, waardoor je het koud krijgt. 

Stap 4: Hoe breng je je 3D-wereld aan de man?

Deze vraag heeft alles te maken met het doel van je virtuele wereld en met je doelgroep. Er zijn allerlei mogelijkheden. Van een installatie op een vaste locatie tot een pc en Oculus Rift-brillen die je mee kunt nemen. Je kunt je wereld zelfs heel breed toegankelijk maken als app. Mensen hebben dan genoeg aan een kartonnen 3D-bril om je virtuele wereld in te stappen. 

3D-wereld laten ontwikkelen door Masc?

We gaan graag met je zitten om deze stappen grondig door te nemen en je een kostenindicatie te geven. We kunnen je bijstaan bij het maken van keuzes en leggen je de alternatieven voor. Uiteindelijk willen we een VR-applicatie maken die bij je past. 

Neem contact met ons op